Kevät tulee

Yllättävän sukkelaan se kevät tahtoo työntää jalkaansa oven väliin. Korkeasaaren nallekarhut ovat uutisten mukaan tänään heränneet talviuniltaan. Milloin koittavat kunnon ajokelit, eli lämpiää tarpeeksi?
2015 ajettiin jo maaliskuun alussa.

Gessu ja Kawa ovat, vielä, tallissa, normihuoltoja ja lisälaiteasennuksia pitää näköjään kiirehtiä, jos tämä kehitys jatkuu.

Gessussahan on nuo lisävalot ja niiden asennus, sekä kaikkien öljyjen vaihto, myös perästä ja lootasta & laturin hihnalle tuli vaihtoikä täyteen. Kawassa tehty tähän menenssä vain keulalaakeri normi öljynvaihtohollon lisäksi. Etujarrut ja rengas myös työn alla.

Tulihan tässä tosin päivitettyä lopultakin kypärä. Scorpionin ADX-1 löytyi paikallisesta kivijalkaliikkeestä, eli KoneJönneiltä ihan hyllystä, niin kun ensin koetin työntää pääni L-kokoon, ymmärsin myöntyä XL-kokoiseen ja melkein kävelin suorilta kassan kautta ulos. Sen verran napakka ja istuva tuote tuntui olevan.

Eikä hintakaan mikään mahoton ollut.

Eli avautuva modulaarikypärä, jossa aurinkolippa ja laaja näkökenttä kypärän sisältä.

Tähän asti rassannut ajessa ihan tunteella, että sivusuunnissa näkymät rajautuvat kypärään ja auringon laskeutuessa alkaa heijastelut visiirissä kiusaamaan, etenkin kun edellisen kypärän sisuksissa on valmistusleimana 2012 ja varaosavisiiriä ei enää saa, niin sen oli jo aika siirtyä ansaitulle eläkkeelle. 5 vuoden takuu ei ainakaan vähentänyt ostohaluja.

Aika näyttää, tuleeko sille tarve.  

Aikani kun surffasin, niin tuohon löytyy varaosana itsetummeneva visiiri. Mikä voisi olla melkoisen kiva kokeiltava. Vielä en ole asentanut mukanatullutta pinlockia. Antaa ajan näyttää, onko miten huurtumisherkkä minun käytössä. Valmistajan mielestä tämäkin motoristikampe saa olla ioisen itsemurhaajan musta, ilman heijastimia, mutta hyllyllä on keikkunut rullallinen heijastinteippiä, niin sitä tuhrasin tuohon ”lisukkeeksi” Aika näyttää, miten hyvin pysyy.

Kypäräpuhelimen siirto sujui myös kuin itsestään, sillä juuri siinä korvien kohdalla on kuin tehtynä kauittimille käypäiset upotukset. Mikä on ihan kivaa.

Mutta näitä miettiessä..

Ajetaan ajokausi 2020 varovaisesti.
Tilastot ovat riittävän rumat muutenkin.

Mennään ruosteenpoistoon ja EAK:lle, missä vain voidaan ja ehditään. Vaikka useammalle.

Ihan mielenkiinnosta: Tälläisiä ajokokeita maailmalla on motoristeille, vastaten tätä kotimaista käsittelykoetta. Jännää katottavaa yhden Youtubesoittolistan muodossa.