Skip to content

Kampetestien väliaikatietoja

On ollu tämän ajokauden käyttötestissä tuo Timelessin puku ja päässä Scorpionin ADX-1, mitä on kuritettu tuulessa ja tuiskussa, kun sateessa, että paisteessa.

Puvun ostin Joensuun Harrasteosasta ja Kypärä löytyi myös Joensuusta, Konejönnien hyllystä. Mitkä olivat ihan mukava jutut, sillä nettiostokset päällepuettavissa käyttökamppeissa ei vaan ole minun juttuni. Liikkeessä voi sovitella ja kokeilla eri tavalla, kuin nettiostoksissa.

Alkuunhan se menee uusien kamppeiden kanssa aina totutellessa ja kokeillessa juttuja kohdilleen, mutta hissuksiin on käyttöoptimi löytynyt.

Timelessisista jos sanoo, niin hyvä on ja edullinen, mutta inasen isommat taskut, niin mahtuisi tuo hieman kännykkää suurempi gps suojakotelossaan taskuun oikein näpsästi. Nyt ei mahu.

Suunnittelijalle vaan nyt vielä sellaiset terveiset, että ensi kerralla kokeile niitä vetoketjujen vetimiä, voiko niitä operoida ajaessa ajohanskat käsissä, etenkin kun kyse on tuuletusräppänöiden vetoketjuista rinnassa.

Nyt ei voi, kun vetimet ovat sellaisia esikouluikäisen pikkukätösiin käypäistä kokoa. Ajokintaat käsissä pitää olla kokoluokkaa sepänkouraan käyvät.

Scorpionin kanssa ehdoton juttu on se todella laaja näkökenttä. Ei voi sanoa, ettei näe ajaa ja etenkin saa seurattua niitä reuna-alueita ilman päätä kääntämättä. Korvatulpat on sitten varsin suositeltavat, sillä on kohtullisen meluisa kypärä, tosin se on vähän, miten sen melun kokee ja miten ajaa, mutta maantiellä se nousee ainakin itselle pidemmällä pätkällä epämukavalle tasolle.

Moni katseli sitä lippaa, että ottaa tuuleen ja repii päätä. Itse en ole kyseistä ilmiötä päälle 4000km ajomatkalla vielä huomannut, paitsi voimakkaissa sivutuulipuuskissa, siis niissä oikein ilkeissä puuskissa, jotta puistattaa päätä ja sukeltavat kimppuun takaviistosta

Yllättäen 8h sadeajotestissä pleksi alkoi huurtumaan ilkeästi. Tosin vettäkin tuli vähän joka suunnasta siihen tahtiin, että vedenpaisumus ei ollut kovinkaan kaukana, mutta sitä vähän myöhemmin reissukertomuksessa.

Nyt loppukesän viilenevissä keleissä pleksi on pesujen jälkeen osoittanut huurtumistaipumuksia, eli olikohan joku käsittely sisäpinnassa? Kypärän mukana tulee pinlock-kalvo, joka löytää paikkansa viimeistään talvitauon aikaan.

Palaan aiheeseen kuvien ym laajempien kokemuksien valossa, kunhan kausi kääntyy lopuilleen.

Published inLaitetestiYleinen