Ajoneuvokamera prätkään, osa 1

Liikennetilanteet ovat aika hurjia ja äkkinäisiä ja useasti on mietityttänyt, jotta miksi siitä ja siitä tilanteesta saanut kuvamateriaalia talteen.

Kuten tästä videosta, jossa oli oma ja ainutkertainen henki ja sen lähto rapian kymmenen sentin päässä.

Rouwa tuli omallaan muutaman sadan metrin päässä, mitähän olisi tuttu kuski selittänyt osuman jälkeen tuoreelle leskelle ja yksinhuoltajalle?

Taannoin kävin auttelemassa tuttua moottoripyöräkameran asennuksessa. Laite kuvaa molempiin suuntiin ja tallentaa manuaalinsa mukaan myös GPS – dataa kuvan kupeeseen. Silloin on kellonaika ja sijainti & nopeus näpsästi tallessa kuvan kupeessa.

Kuvanäytteitä en ole vielä nähnyt, mutta asennusvaiheessa tallissa testatessa kurkitut kuvakulmat kattoivat aika kivasti jota taka-etusivusektorit, josta ne yllärit etenkin risteyksissä tuppaavat tulemaan, esimerkiksi polkupyörän muodossa. Harmittavasti vanha GoProni hajosi viime ajokaudella ja joku tallennin olisi kiva olla olemassa. Etenkin sellainen, mikä lähettäsi ajeluita suorana nettikansan iloksi.

Sitä oottaessa ihan vaan tallentava systeemi riittää.

Siispä google tulille ja kaivelemaan motorcycle dash cam – haulla. Markkinoiden ”paras”, olisi ilmeisesti Innovvin tuote, mutta sen hinta on vähän paljon liikaa.

Sitten valutaan alaspäin ja ebay & amazon pengottuna lähtee tilaus halpiksesta.. Aikansa odotettuaan saapuu paketti…

Testi kotona olohuoneen ikkunan läpi osoittaa laitteen toimivan, molemmilla kameroilla, mutta.. Kehno tekee sylttyä ja epästandardia videota, välillä etukameralla ja koko ajan takakameralla. VLC sentään osaa näyttää ja konvertoida niitä, mutta vakavan hikan kanssa. Myöskään iMovieen ei pysty kameran klippeja avaamaan 🙁

Vehje lähtee tällä tuntoa paluukyydillä Saksaan ja rahat takaisin.

Asentelen laitteen nyt kuitenkin testimielessä pyörään ja teen lopullisen palautuspäätöksen vasta enemmän kokeilun jälkeen.

Voi olla nimittäin myös kortissa vikaa.

Harmittaa, kun näitä(kään), kuten pieniä ja edullisia ja tieliikennekelpoisia lisävaloja ei saa Suomesta.

Jatkoa seuraa. Otan nyt jätskiä..